Er kunst en god gave?

31/07/2018
by Pernille

Det er nå høysesong for bryllup, dåp og bursdagsfeiringer, er kunst kanskje svaret på det evige spørsmålet om hva man gir personene som har alt?

Vi har samlet noen gode argumenter for å gi et maleri i gave til en du ønsker å overrekke en uforglemmelig presang til. En gave skal vare, og ikke stues bort. Her er seks gode grunner til å gi et kunstverk i gave denne sommeren.

Flowers%20in%20August%20-%20Grete%20Swah

1. Tidløst, et maleri kan øke i verdi både økonomisk og emosjonelt. Det fleste går ikke lei av malerier, det får heller en spesiell plass i hjemmet og i hjertet. Uansett hvor mange nye malerier som skapes har kunstverk en tendens til å øke i verdi over tid, for ikke å snakke om den emosjonelle tilknyttingen mange føler i forhold til verkene de besitter.

2. Støtte en kunstner, ved å kjøpe et kunstverk i gave bidrar du til at kunstnere kan leve av kusten sin.


3. I en tid da miljøvern sår på manges agenda er et maleri en av de mest miljøvennlig presangene man kan finne. Enda bedre, kjøp et verk fra en lokal kunstner å gi din gave et enda mindre karbonavtrykk ved å unngå lang transport.


4. Kunst finns i alle prisklasser, men kvaliteten dømmes ikke på det. Spleis med venner å familie eller kjøp et verk som vil glede mottakerne til en pris som står i still til ditt egent budsjett. Uansett er et kunstverk målt på hvordan den appellerer til beskueren og dette er ikke nødvendigvis reflektert i prisen.


5. Flere studier har vist at kunst øker trivsel, man blir rett å slett mer glad av og ha kunst på veggene. Visheten om at man har fått et maleri som gave kan være en liten påminnelse om personen som har gitt en verket og en liten påminnelse om hva dere betyr for hverandre.


6. Malerier kan motivere og inspirere. Electronic eller kjøkkenredskap er sjeldent relevant eller nyting over lengere tid. Husker du å ha blitt fortalt at en av tingen du vokste opp med hadde vært en bryllups gave til dine foreldre? Var det de vakre eller praktiske tingene som forble i hjemmet. Kunst er skatter ikke søppel. Malerier har en tendens til å ta opp i seg verdi, minner, øyeblikk, scener, heller enn å bli utslitt forvandles kunst til dyrebare skatter, man ikke bare kan erstatte eller kaste.

Kjøp kunst i gave!

Bilde: Flowers in August av Grete Swahn


Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale